Beleving
in een
besc­heiden tuin

De vraag

De tuin speelt een belangrijke rol in ons leven. We verblijven er zelf veel om tot rust te komen of bij mooi weer gezellig met een glaasje even bij te praten. Ook als er bezoek is vinden we het fijn om buiten te kunnen verblijven en samen te eten.

de vraag

Een relaxed antwoord

Een bescheiden tuin wil niet zeggen dat dit geen mogelijkheden biedt. De potentie en mogelijkheden van een knusse ruimte, iets dat bij een tuin waar gezelligheid de hoofdrol speelt goed van pas komt, zijn in dit ontwerp optimaal gebruikt. Er is rekening gehouden met de mogelijkheid om te zonnen op het terras tegen de woning, met een plekje waar je natuurlijke schaduw vindt onder de dakbomen.

Inspelen op
de behoefte
van het moment

De buitenkamer er tegenover heeft de mogelijkheid om te variƫren met licht, zon en schaduw door het lamellen dak dat open en dicht kan worden gezet. Hiermee spelen de bewoners in op de behoefte van dat moment.

De toevoeging van water in de watertafel en de geur van de wisteria tegen de pergola zorgen voor sfeer en beleving. Het resultaat is een tuin waar verschillende elementen worden gecombineerd. Dat zorgt voor een tuin waarin de bewoners het hele jaar kunnen genieten.