Herkenning voor
de Griekse komaf

De vraag

Eenvoud spreekt aan, maar de tuin mag wel een beleving zijn waarin we graag verblijven onder het genot van een glaasje wijn. We zien graag een strakke vormgeving waarbij subtiele verwijzingen mogen zijn naar de Griekse komaf van meneer.

de vraag

Een samenspel van elementen

Bij deze prachtige woning ben ik begonnen met het verhogen van het terras aansluitend op de woning, waardoor dit stuk hoger ligt dan de rest van de tuin. Zodra je naar buiten stapt door de openslaande deuren betreed je het terras, vanwaar je de rest van de tuin kunt overzien.

Dit zorgt ervoor dat je de hele tuin kunt ervaren en uitkijkt op de olijfboom die symbool staat voor de Griekse komaf van meneer. Deze toepassing maakt de tuin ruimtelijk. Het terras wordt omkaderd door een groenblijvende haag en oude gestuukte muren met carpinus leibomen.

Een verschil
in hoogte en diepte
zorgt voor balans

De oude prunus boom achter in de tuin geeft karakter aan het geheel en brengt al vroeg in het voorjaar een prachtige bloesem, terwijl de liquidambar boom in het najaar een prachtige herfstverkleuring van groen naar donkerrood inbrengt.

Zo is een prachtig samenspel ontstaan in geur en kleur en is er dynamiek gecreƫerd met de hoogte en diepte in deze tuin waardoor het geheel perfect in balans is.