Weids uitzicht
zonder al te
veel belemmeringen

De vraag

Ruimte is belangrijk. We hebben een weids uitzicht en we vinden het belangrijk dat dit zo goed mogelijk tot zijn recht blijft komen. Kortom, zo min mogelijk belemmeringen in het uitzicht op het weidse. Om het zwembad moeten we kunnen rennen en optimaal gebruik maken van de bewegingsvrijheid.

de vraag

Een zee aan ruimte

In het tuinontwerp is rekening gehouden met die ruimte en alles is royaal opgezet. Ik heb er hier niet voor gekozen om op elke vierkante meter iets te laten gebeuren, juist niet! Zodra je het perceel door de brede entree betreedt, leidt het ritme van de bomen je naar de voordeur met aansluitend de carport. De carport biedt ruimte voor drie auto’s die op de oprit kunnen draaien. Wanneer je door de carport de tuin in loopt ervaar je direct een zee aan ruimte.

ontwerpfase

Samenhang van
elementen

Het zwembad kan niet aan je aandacht ontsnappen en ligt haaks op het ruime poolhouse met lounge en dining. Het poolhouse is daarom voorzien van een op maat gemaakte buitenkeuken. Rondom het poolhouse vind je verschillende mogelijkheden om de ontspanning op te zoeken.

Vervolgens verdwijnt de tuin langzaam in het landschap. Waar je strakke lijnen en ruimtelijkheid ervaart, ga je via de pergola en de fruitbomen de natuur in waarmee een tijdloze combinatie is gecreƫerd.