Moderne tuin
in landelijke stijl

Ga zelf aan de slag met handige tips

Veel klanten willen een moderne tuin laten ontwerpen waarin de landelijke sfeer terug komt. Een moderne tuin is een ruim begrip en de invulling hiervan is geheel afhankelijk van de wensen, de sfeer van de woning én de omgeving. Om er zeker van te zijn dat de bewoner krijgt waar hij naar op zoek is, wordt er een gedetailleerd ontwerp voor de moderne tuin gemaakt.

Mix en match

Alhoewel een tuinontwerp altijd maatwerk is, zijn er wel veelvoorkomende aspecten van een moderne tuin. Om ervoor te zorgen dat het tuinontwerp naadloos aansluit bij de woning en de omgeving wordt er goed gekeken naar de sfeer in en rondom het huis. Hierbij wordt er onder andere gelet op kleurstelling en materiaalsoorten. In een moderne tuin kunnen verschillende kleuren en materialen met elkaar worden gematcht. Zo kan een moderne pergola van RVS gematcht worden met Wisteria voor een niet alledaags, maar wel prachtig geheel. In een ander tuinontwerp gebruikten we bloembakken van cortenstaal. Een tegenhanger op de antraciet-tinten en juist een aanvulling op houten pergola’s. Een mooi geheel in een landelijke omgeving!

Er wordt vaak met een combinatie van gras, grind en tegels gewerkt. Voor een moderne tuin wordt er vaak gekozen voor antracietkleurige tegels. Ook zwart is een trend in de moderne tuin. Dit wordt verwerkt in bijvoorbeeld de schutting of stoelen en banken.

Privacy

We willen toch allemaal ons eigen plekje? Een veelvoorkomende wens is het creëren van afgesloten ruimtes zodat de privacy gewaarborgd blijft. Een moderne tuin beschikt vaak over pergola’s en overkappingen, maar ook de natuurlijke aspecten zoals hagen en leibomen zijn uitermate geschikt voor het creëren van afscheidingen. Zo wordt de achtertuin dé plek om met volle teugen te genieten.

Moderne tuin ontwerpen

Het aanleggen van een nieuwe tuin is een lastige klus. Het is absoluut aanbevolen om een tuinontwerper in te schakelen om de tuin in kaart te brengen en jouw wensen op papier te zetten. Een tuinontwerp wordt gemaakt op basis van lijnen, sfeer van de woning, de omgeving en eventuele wensen vanuit de klant. Dit resulteert in een gedetailleerd 3D tuinontwerp op maat, inclusief werktekening, bestratingsplan en plantschema’s zodat de hovenier direct aan de slag kan. Ben je benieuwd wat een tuinontwerp u zou kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Download de brochure

Laat je gegevens achter en we sturen je onze brochure op per e-mail. De brochure ontvang je binnen 15 minuten in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.