Ontdekken
wie je bent
en wat je
belangrijk vindt

We beginnen met een
verkennend gesprek

Ons eerste contactmoment is telefonisch. Tijdens dit gesprek bespreken we globaal de vraag en aanvullende informatie. Gaat het bijvoorbeeld om een nieuwe tuin bij een nieuwe woning of betreft het een renovatie van een tuin bij een bestaande woning? Verder bespreken we onder andere de oppervlakte van de tuin en wat ongeveer je wensen zijn. Zo kom ik ook tot een prijsindicatie voor het tuinontwerp. Vervolgens maken we een afspraak bij je thuis om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

De eerste
afspraak
vraagt om
een goede
voorbereiding

De afspraak is bij je thuis. Als je een partner hebt is het belangrijk dat deze bij de eerste afspraak aanwezig is. In het telefoongesprek zal ik je onder andere vragen om een moodboard te maken van tuinen en elementen die je mooi vindt en om technische informatie omtrent de woning te verzamelen. Zo kunnen we tijdens het eerste gesprek meteen inhoudelijk aan de slag, want een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

Tijdens mijn bezoek leren we elkaar niet alleen kennen, maar dit is voor mij ook het moment waarin ik de architectuur van de woning observeer, evenals de ligging, het interieur en bijvoorbeeld je kledingstijl. Al deze informatie helpt mij een doorvertaling te maken van de tuin die aansluit op je levensstijl en smaak.

Kennismaken

Het is mijn missie om te ontdekken wie je bent, wat je interesseert en wat je mooi vindt. Zo zorg ik ervoor dat er één geheel ontstaat tussen woning en tuin en dat jij jezelf herkent in het ontwerp.

Het eerste ontwerp

De uitdaging tijdens het ontwerpen is om in het creatieve proces de perfecte balans te vinden tussen wensen, stijl, smaak, sfeer en materialen. Dat zorgt voor verbazing tijdens de presentatie.

Presenteren

Op het moment van presenteren zie je niet alleen het lijnenspel en de ‘platte’ tekening. Het ontwerp komt tot leven in een 3D video waardoor je door de tuin heen beweegt.

Afstemmen

Als je ontwerp klaar is begint het realiseren van jouw tuin. Ik zorg voor een verlichtings- en bestratingsplan en maak deze informatie beschikbaar voor de hovenier die je tuin gaat realiseren.

Begeleiden

Graag blijf ik betrokken bij de realisatie van de tuin. Van samen op stap om de beplanting uit te zoeken, tot de begeleiding van de realisatie. Zo wordt de tuin precies zoals we in het ontwerp hebben bedacht.