Laat een
3D tuinontwerp maken

Kies voor een
3D tuinontwerp

Een 3D tuinontwerp kan het plaatje helemaal afmaken. Je hebt alle nodige voorbereidingen getroffen, de onderdelen van je nieuwe tuin samengesteld en een keuze kunnen maken tussen de verschillende materialen. Maar het blijft altijd moeilijk om het eindresultaat voor ogen te krijgen. En laten we eerlijk zijn, een platte 2D tekening komt bij lange na niet in de buurt bij de daadwerkelijke tuin waar je na oplevering doorheen kunt lopen. Vandaar dat ik je kan helpen met een 3D ontwerp op maat, waarbij het zelfs mogelijk is om met virtual reality door jouw nieuwe tuin heen te lopen!

De basis van een 3D tuinontwerp

Van een nieuwe voor- of achtertuin tot een complete renovatie van je woning en/of tuin. De basis van een 3D tuinontwerp is altijd een inschatting van de huidige schets. Dit doen wij door in een persoonlijk gesprek jouw wensen en verwachtingen door te nemen, maar bijvoorbeeld ook door de inrichting en zelfs bouw van de woning in kaart te brengen. Een goed tuinontwerp is namelijk een perfecte samenhang tussen binnen én buiten.

Op basis van het persoonlijke gesprek ga ik aan de slag met een eerste ontwerp. Dit is een creatief proces, waarbij ik jouw wensen vertaal naar een complete invulling van de tuin en bijbehorende elementen. Dit is ook een proces van keuzes maken, waarbij er voornamelijk keuzes gemaakt moeten worden tussen kleuren, materialen en sfeerelementen. Alles om tot een grondig 3D tuinontwerp te komen wat wij vervolgens samen kunnen doornemen.

De presentatie en uitwerking

Om het tuinontwerp door te kunnen nemen wordt er een visualisatie gemaakt. Hier komt het échte 3D tuinontwerp kijken, want er wordt een rendering van jouw complete project gemaakt. Dit wil zeggen dat we samen naar een video kijken waarbij we als het ware samen door de tuin heen lopen. Dit is een perfect praatmodel om jouw wensen en mijn keuzes door te nemen, zodat we eventuele wijzigingen direct kunnen bespreken. Hieronder kun je een voorbeeld van zo’n rendering bekijken.

Virtual reality tuinontwerp

Als extra onderscheiding is het zelfs mogelijk om je 3D tuinontwerp te bekijken met een virtual reality bril! Je krijgt een virtual reality bril op waarbij je fictief door de tuin heen beweegt. Het lijkt dus net alsof je door de opgeleverde tuin heenloopt, waarbij je alle elementen kunt bekijken en zo een perfecte indruk krijgt van het beoogde resultaat!

Aanlevering en begeleiding

Wanneer de laatste wijzigingen zijn doorgevoerd leveren wij het resultaat aan. Dit is een compleet 3D tuinontwerp, inclusief beplantingsplan, verlichtingsplan, werktekening en natuurlijk materialenplan. Alles om het jouw hovenier mogelijk te maken om een nauwkeurige inschatting te maken van de kosten en tijd die nodig zijn om je tuin te realiseren. Wij kunnen uiteraard ook overleggen met de hovenier hoe bepaalde elementen aangelegd moeten gaan worden.

Heb je nog geen keuze gemaakt voor een hovenier die de aanleg gaat verzorgen? In overleg zouden wij je kunnen helpen met het selecteren van een geschikte partij hiervoor. Door jarenlange ervaring is er een uitvoerig netwerk opgebouwd met diverse hoveniers, daarnaast worden er ook regelmatig tuinontwerpen opgeleverd voor hoveniers.

Een offerte aanvragen

Onze diensten zijn uniek, zoals ook elk project waar wij aan mogen werken uniek is. Vandaar dat wij altijd eerst een offerte op maat opstellen voor je nieuwe voor- en/of achtertuin. Vul het formulier zo compleet mogelijk in en je ontvangt binnen 2 werkdagen een geheel vrijblijvende offerte voor een 3D tuinontwerp.

Download de brochure

Laat je gegevens achter en we sturen je onze brochure op per e-mail. De brochure ontvang je binnen 15 minuten in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.